sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Vähän huonoa ja vähän hyvää

Oon syönyt säännöllisesti, mutta myös napostellut hieman extraa.. säännöllisesti.. 

Niin sitä vaan palaa vanhoihin (huonoihin) tapoihinsa yllättävän helposti.. Myöskään vedenjuonti ei oo ihan onnistunut suunnitellusti, kun tuntuu, ettei vatsalaukku tyhjene muutenkaan kunnolla ja olo on tukala. 


Kävin vaa'alla pitkästä aikaa ja painokin oli hieman lisääntynyt (noin +1-1,5kg) josta en tykkää ollenkaan. Oon tällä viikolla käynyt siis 3 kertaa ja joka kerta about samassa noi lukemat, joten ei mistään päivittäisestä nesteheittelystä varmaankaan kyse. Varmaa siellä joku sata grammaa extranestettä on kun treeniohjelma muuttui aika paljonkin (lisää punttii, kovempaa treenii, crossfittii) ja muutenkaan liikuntamäärät ja varsinkin se teho on ollut huomattavasti kovempaa kuin edellisellä ohjelmalla.. En silti lähde sille selittelylinjalle, sillä tavalla on liian helppo huijata itseään.


Silti.. Jotenkin ärsyttää, ja taas tuntuu ihan toivottamalta edistyä mihinkään. Nyt on taas otettu ruokailut syyniin, ei niinkään kalorimäärien/makrojen tms. suhteen, vaan se, että ateria kootaan lautaselle, istutaan alas, syödään ja sitten kun on syöty, ei enää syödä ennen seuraavaa ateriaa. Mulla ei niinkään oo ongelma se, ettäkö napostelisin enää aterioiden välillä (toisin kuin raejuustoaikoina) vaan lähinnä se, että tulee napsittua siinä ruokaa laittaessa/annostellessa ylimääräistä ja ylipäänsä liikaa maisteltua.. Se ei vaan käy.

Oon jotenkin ihan tosi huonolla tuulella kun en saanut nukuttua viime yönä kuin 5h ja koko viikko on muutenkin mennyt tosi heikkolaatuisilla unilla. Oon väsynyt ja ärtynyt. Kävin kuitenkin klo. 5.30 tänää vetää ton HIIT-treenin (meni ihan ok) ja aamupalan jälkeen sit crossfittailee. Ei voi muuta sanoo kuin että olin todella yllättänyt kuinka hyvin treenit kulki (paremmin taas kuin viime kerralla!) ja loistofiilis lukuunottamatta sitä väsymystä.


Kaikenlisäks mulla on nyt 3 viikkoa ollut tosi isoja vatsaongelmia, joiden syytä en oikeen pysty käsittämään. Mitään ruokavaliossa ei oo muutettu joten mistä tää nyt johtuu? Tuntuu, että mun bakteerikanta on jotenkin epätasapainossa.. :( Ainoo jonka keksin mahdolliseks syyksi, voisi olla silloin 3 viikkoa sitten otettu alkoholi (siis olin ekaa kertaa 1,5 vuoteen baarissa..) ja seuraavana aamuna otettu särkylääke. Tuhos mut täysin :D Tässä yksi syy miksei sillä alkoholilla tule tosiaankaan läträttyä, eikä ees oikeesti sivistyneesti, oon liian heikko semmosiin.

Otinkin käyttöön nyt perus Molkosanin ja Havitallin lisäksi taas ruoansulatus entsyymit ja suolahapon ja ihan uutena tulokkaana Saccharomyces boulardii-probioottihiivan, joka on todella suositeltava tämmöselle vatsaongelmaiselle IBS-oireilijalle. Tässä ihan suora lainaus Natura Median sivuilta:


Boulardii300

Boulardii300-kapselit sisältävät 300mg puhdasta Saccharomyces boulardii-hiivaa, ilman ristivaikutteisia ainesosia.

Saccharomyces boulardii- probioottihiivalla on luonnostaan erittäin hyvät toimintaedellytykset kehon ruoansulatuskanavassa. Se on kuin maitohappobakteeri, koska se tuottaa maitohappoa, mutta tämä ”terveyshiivaksi” kutsuttu probioottihiiva kestää kuumutta, mahahappoja ja antibiootteja tiettävästi paremmin kuin mikään muu probiootti

Boulardii 300-kapselit ovat erityisen hyödyllisiä
  • matkustettaessa ja lomilla
  • antibioottikuurin yhteydessä
  • tasapainottamaan suoliston bakteerikantaa

Tuotetta voi käyttää sekä ylläpitämään suoliston hyvää bakteerikantaa, että akuuttiin tarpeeseen.

Ns. normaaleja probiootteja en voi käyttää, sillä niin monessa on päävalmistusaineena inuliini, jota mä en kestä yhtään.. Sehän oliskin hyvä tapa pitää suoliston bakteerikanta kunnossa, myös huomattavasti edullisempi. Toisaalta, nyt kolmatta päivää syöny boulardia ja tänää oli ensimmäinen päivä, ettei vatsassa ollut mitään omituista, vaan oikeestaan se on todella hyvä :)  

Kiinnostais (ihan ammatinkin puolesta) kuulla että käyttääkö joku ihan säännöllisesti boulardia tai jotakin probiootteja, millaisia vaikutuksia ootte huomannut? :)

2 kommenttia:

  1. Harmi kun oot joutunut kärsimään vatsaongelmista :/ Liian vähäiset mahahapot ainaski itellä tekee pahaa...chilin syöminen ja viljojen välttely auttaa.
    Miten tuo suolahappo, eiks se tee pahaa ruokatorvelle ja hampaille? Tämmöstä oon lukenut..
    Hyvä juttu tuo säännöllinen syöminen ja oikeat ateriat :)

    VastaaPoista
  2. Susanna: Oon kyllä niin tottunut näihin vatsaongelmiin kun oon ainiaan niistä kärsinyt. /: Itellä kanssa auttanut gluteeniton ruokavalio sekä IBS (ärtynyt suoli) ruokavalio. Myös noi liian vähäiset mahahapot haittaa ruoan sulamista ja juuri siihen tarkoitukseen syön noita suolahappoja! Tietenkin jos ilman tarvetta syö noita, niitä siitä tuskin mitään hyötyä on, eikä niitä saakkaan syödä tyhjään vatsaan, tai voi tosiaankin aiheuttaa ongelmia vatsan limakalvoille. Mutta keskellä proteiini-/hiilaripitoista ruokavaliota ne todellakin auttaa sitä ruokaa sulamaan. Täytyy nyt toivoa että vatsa rauhottuu ja pystyy jatkaa taas ilman mitään ravintolisiä. :)

    VastaaPoista